Core training szerdánként,
gyógytornász felügyelete mellett

Olvasási idő: 3 perc

Közzétéve: 2022. november 13.

Novembertől szerdánként 17 órai kezdéssel Core traininget indítunk. Ez az edzés a mélyizomzat, a vázizmok erősítésére szolgál. Különös jelentősége van az ilyen típusú erősítésnek, ugyanis testünk tulajdonképpeni tartórendszerét eddzük vele, ami minden mozdulatunkra hatással van.

Kinek ajánljuk? 

Ülőmunkát végzőknek, deréktáji panaszokkal küzdőknek, illetve egyszerűen a mozogni vágyóknak is egyaránt alkalmas a core training! A meggyengült vázizomzat nem képes hatékonyan elosztani a terhelést, ami idővel sérülésekhez, fájdalomhoz vezethet. A core training azoknak ajánlott, akik a lehető legtovább szeretnék elkerülni a modern életmódunkból fakadó mozgásszervi problémákat. 

Fontos megjegyeznünk, hogy a mélyizomzatot kevés sport tartja karban, emiatt a core training kiegészítő edzésként azoknak is tökéletes, akik amúgy rendszeresen űznek valamilyen sportot!

Mi is az a „core training”? 

Ez az edzés a gerincet és a medencét stabilizáló izomcsoportokat veszi célba. A tréningeken mélyizmokra fókuszálva a helyes testtartás kialakításán dolgozunk. A törzs mélyizmai, a gerincet stabilizáló izmok épsége, fittsége kulcsfontosságú ahhoz, hogy sérülés nélkül mozogni, sportolni tudjunk. Sőt! A mélyizmok erősítése segít kompenzálni az ülőmunka okozta statikus igénybevételt, vagy az egyoldalú terhelések (akár bizonyos sportok, pl. kerékpározás, futás) okozta problémákat is.

Hogyan zajlik a core trainig?

Saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk gyógytornász felügyeletével. Egy tréningen max. 5 fő vehet részt annak érdekében, hogy a tréninget irányító szakember mindenkire maximális figyelni tudjon. A feladatok elsődlegesen a hát, has, farizmok karbantartását célozzák.
 
Az edzések hossza: 50 perc

Szükséges felszerelés: 

- kényelmes ruházat
- egy törölköző a polifoam leterítésére (a polifoamot biztosítjuk)
- ivóvíz

Hol és mikor lehet a tréningeken részt venni? 

A tréningeket a Veresegyház, Öreghegy sor 14.-ben tartjuk, minden szerdán 17 órától. Az edzésekre előzetesen be kell jelentkezni a +36 30 288 6099-es telefonszámon (vagy Facebook oldalunkon chat üzenetben). A résztvevők száma korlátozott!

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Blogot írta:
viki pic

Zöldi-Kovács Viktória